Blogpost 8

Beste lezer, 

Jikiden Reiki International Institute in Drenthe
Vorige week hebben Dee en ik een 4-daags seminar gevolgd onder leiding van Tadao Yamaguchi Sensei, het hoofd van Jikiden Reiki International Institute in Kyoto Japan. In Alteveer, vlakbij Hoogeveen, hebben wij de 1e 2 dagen de training Shoden bijgewoond en de volgende 2 dagen de training Okuden.

Voor Dee was het haar eerste Okuden en dat wil zeggen dat zij nu een volwaardig en gecertificeerd practitioner is. Zij mag nu Jikiden Reiki geven aan elke persoon met mentale en/of fysieke klachten. Bij veel mensen staan tegenwoordig vooral de zgn. stressgerelateerde problemen hoog op de agenda. Voorts gaat Dee vol stoom richting Shihankaku en daar heb ik alle vertrouwen in, geweldig!

Tijdens het seminar mocht ik als kersverse Shihankaku, ook onder leiding van Tadao Sensei deels meedoen aan het lesprogramma. Voor mij was dat een enorme persoonlijke verrijking van mijn Jikiden Reiki ervaring. 

En dit neem ik zeker mee in mijn dagelijkse praktijk.

Website
De definitieve website heeft inmiddels handen en voeten gekregen en is bijna gereed. De opleidingsdata zijn dan bekend en kunt u zich inschrijven. Het mooie is dat ik voor de eerste 10 aanmeldingen een leuke verrassing in petto heb. De website is tevens geschikt gemaakt voor gebruik op mobiel, tablet, pc en laptop.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Jikiden Reiki Centrum Delft/Zuid Holland is een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend bedrijf. 

Dit betekent dat ik jaarlijks een gedeelte van de winst zal bestemmen voor een goed doel. Op dit moment ben ik een aantal situaties aan het analyseren en mijn voorkeur gaat uit naar het ondersteunen van minderbedeelde kinderen. 

Praktijksituatie
De wekelijkse inkijk in mijn behandelpraktijk. 

Bij mij in de praktijk kwam een jonge man met rugklachten. Deze klachten hielden verband met een ongelijke beenlengte. Ondanks correctie van het lengteverschil via aangepast schoeisel, verbeterden de klachten niet. 

Om het lichaam aan Reiki te laten wennen heb ik op 2 verschillende dagen een volledige behandeling van 1,5 uur gegeven. Daarbij worden 17 posities op het lichaam behandeld. De volgende dag s’-ochtends kreeg ik een berichtje dat hij goed had geslapen en ontspannen was. 

Gedurende de ochtend had hij wel het vermoeiende effect van de Reikibehandeling gevoeld. Het lichaam gaat namelijk aan de slag om de boel weer te repareren. Het was de sensatie van een ‘zwaar’ gevoel net of er 100 kg op zijn schouders drukte. Daarna werden zijn spieren stijf en kreeg hij last van andere ‘pijntjes’. 

Bij de volgende behandeling heb ik het hoofd, bovenkant schouders, schouderbladen, bovenarmen, nieren en de onderrug ter hoogte van het ‘heiligbeen’ intensief behandeld. 

Zijn reactie op de behandeling: “In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten, maar na een uitleg hoe Reiki in elkaar zit en wat het kan volgde de behandeling. Met veel kennis en rust wordt je behandeld. Dit geeft een rustgevend gevoel en is erg fijn. Een aanrader als je voor alles openstaat.”

Fijn als de klanten aangeven wat ze beweegt en hoe zij zich voelen. Het geeft mij de ‘drive’ om er nog meer energie in te gooien. 

Tot een volgend blog!

Leendert Verheij 
Shihankaku / Jikiden Reiki Therapeut
---------------------------------------------

Blogpost 7

Beste lezer, 

Shihan-Kaku
Afgelopen vrijdag heb ik een afsluitende dagopleiding voor Shihan-Kaku (assistent leraar) meegemaakt onder leiding van Dai Shihan Jaap Pol in de mooie provincie Drenthe. Het was behoorlijk pittig, maar ik mag mij nu Shihan-Kaku noemen! Ik ben er trots op deze mijlpaal te hebben bereikt. Nu ga ik op weg naar de titel Shihan, die ik in de lente van 2017 hoop te behalen.

Opleidingen
Als Shihan-Kaku mag ik de cursus Shoden (Reiki 1) geven. Medio november vind je een opleidingsschema voor december 2016 en 2017 op mijn website www.reikicentrumdelft.nl . Ook de cursus Okuden (Reiki 2) kan bij Jikiden Reiki Centrum Delft worden gevolgd. Omdat ik deze cursus nog niet mag geven, zal deze tijdelijk door een andere bevoegde docent worden gegeven.

Website
Mijn website wordt op dit moment herzien. Als het klaar is kunt u in de agenda zien welke cursus wanneer wordt gegeven en een datum reserveren. Daarnaast is de website responsive wat betekent dat de info er zowel op je mobiel, tablet als op pc en laptop, hetzelfde uitziet. Zodra de website gereed is, laat ik je dat weten….

Praktijksituatie
Even een inkijk in mijn behandelpraktijk.

Het gaat hier om spier- en gewrichtsklachten aan de linkerarm, van de pols tot en met de nek van mijn cliënte. De mevrouw in kwestie is rechtshandig, dus hoe kan zij links klachten hebben? Het klonk als overbelasting en wat bleek? Zij is veelvuldig met Facebook bezig en houdt daarbij haar telefoon in haar linkerhand zonder ondersteuning en typt met de rechterhand. Rechts bestaan dezelfde klachten, maar in een heel lichte vorm.

Remedie
De beste remedie is om de desbetreffende arm langdurig rust te geven om de klachten te laten verdwijnen. Dat kun je een verstokte FB-gebruiker natuurlijk niet aandoen! Je zou FB vanaf laptop of pc kunnen bedienen, maar niet iedereen is daarvan gecharmeerd. Enfin, de arm in kwestie heb ik vanaf de nek tot aan de pols op iedere positie steeds 20-30 minuten behandeld. Het resultaat was verbluffend, geen pijn meer. Echter deze fanatieke FB-gebruiker heeft moeite de telefoon te laten liggen. Daarom behandel ik regelmatig de betreffende arm opnieuw, om de pijn te laten verdwijnen.

De volgende keer zal ik u onthalen op een nieuwe praktijksituatie.

Tot een volgend blog!

Leendert Verheij
Shihan-Kaku / Jikiden Reiki Therapeut

Blogpost 6

Beste lezer, 

 

Criteria

Inmiddels heb ik aan alle criteria voldaan om voor Shihan Kaku (assistent leraar) op te gaan. Eind deze maand of begin november zal dat gebeuren. De criteria waaraan ik moest voldoen zijn tenminste 40 klanten (41 nu) en minimaal 120 behandelingen (153 nu).

Nog even een motivatiebrief schrijven aan mijn Dai Shihan en dan ga ik van start. Ik zal u daarover op de hoogte houden.

 

Gratis

Soms vraag ik mij af of gratis een vies woord is. Het kan ook zijn dat men mijn website niet of onvoldoende kent. Ondanks dat er op mijn website staat vermeld dat iedere behandeling gratis is, heb ik vanuit die kant geen mensen kunnen verwelkomen. Zou het zo zijn dat een al of niet voorgeschreven pil de voorkeur heeft boven een ieders eigen energie?

 

Wat is er nodig voor een Reikibehandeling?

Tijd: de tijd hebben voor mijn cliënt betekent dat ik mij daar gedurende een bepaalde tijd aan kan overgeven;

 

Toewijding: Reiki geef ik met heel mijn hart en ik denk aan niets anders dan aan datgene waar ik mee bezig ben;

 

Rust: Mijn praktijk straalt een serene rust uit en dat ervaren mijn cliënten ook. De sfeer die wordt gecreëerd is alleen bestemd voor Reiki en dat heeft zijn uitwerking op zowel mijn cliënt als mijzelf.

 

Evenwichtigheid: Mijn eigen onrust neem ik niet mee naar de praktijk. Dat blijft buiten en daar kan ik eventueel na afloop weer oppakken (indien gewenst);

 

Prettig liggen of zitten: de cliënt ligt op een extra dikke (9 cm) behandeltafel, die bovendien ook nog eens extra breed is voor diegenen die wat forser zijn. Voor wie nodig beschik ik ook nog over een speciale stoel die in allerlei posities is te verstellen en comfort verschaft voor diegenen die niet op de tafel kunnen liggen.

 

Helpt Reiki?

Soms hoor ik van collega’s dat zij geen Reiki kunnen geven omdat de mensen in hun omgeving daar niet voor openstaan. Soms kan dat werkelijk zo zijn, maar in de meeste gevallen is het mijn ervaring dat mijn medemensen zich graag door mijn handen laten aanraken. Heel vaak is dat een moment waarop men zich niet zo prettig in zijn of haar vel voelt. En Reiki helpt dan op lichamelijk, emotioneel of geestelijk niveau.

 

Tot een volgend blog!

 

Leendert Verheij,

Jikiden Reiki Therapeut

 


Jikiden Reiki Centrum Delft / Zuid-Holland
Trainingslocatie: Gebouw Tauro
Marshalllaan 2, 2625 GZ Delft
T: 015 – 2144 323 / 06 – 2248 7192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KvK: 67365876
IBAN: NL23 KNAB 0255666853
BIC: KNABNL2H


CAT-LogoJikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij het CAT onder therapeutnummer: 20180934
Onder CAT valt tevens de (Wkkgz) klachtenregeling voor cliënten
Jikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij Vereniging Jikiden Reiki Nederland onder lidnummer: 16053

Jikiden Reiki Nederland