Blogpost 6

Beste lezer, 

 

Criteria

Inmiddels heb ik aan alle criteria voldaan om voor Shihan Kaku (assistent leraar) op te gaan. Eind deze maand of begin november zal dat gebeuren. De criteria waaraan ik moest voldoen zijn tenminste 40 klanten (41 nu) en minimaal 120 behandelingen (153 nu).

Nog even een motivatiebrief schrijven aan mijn Dai Shihan en dan ga ik van start. Ik zal u daarover op de hoogte houden.

 

Gratis

Soms vraag ik mij af of gratis een vies woord is. Het kan ook zijn dat men mijn website niet of onvoldoende kent. Ondanks dat er op mijn website staat vermeld dat iedere behandeling gratis is, heb ik vanuit die kant geen mensen kunnen verwelkomen. Zou het zo zijn dat een al of niet voorgeschreven pil de voorkeur heeft boven een ieders eigen energie?

 

Wat is er nodig voor een Reikibehandeling?

Tijd: de tijd hebben voor mijn cliënt betekent dat ik mij daar gedurende een bepaalde tijd aan kan overgeven;

 

Toewijding: Reiki geef ik met heel mijn hart en ik denk aan niets anders dan aan datgene waar ik mee bezig ben;

 

Rust: Mijn praktijk straalt een serene rust uit en dat ervaren mijn cliënten ook. De sfeer die wordt gecreëerd is alleen bestemd voor Reiki en dat heeft zijn uitwerking op zowel mijn cliënt als mijzelf.

 

Evenwichtigheid: Mijn eigen onrust neem ik niet mee naar de praktijk. Dat blijft buiten en daar kan ik eventueel na afloop weer oppakken (indien gewenst);

 

Prettig liggen of zitten: de cliënt ligt op een extra dikke (9 cm) behandeltafel, die bovendien ook nog eens extra breed is voor diegenen die wat forser zijn. Voor wie nodig beschik ik ook nog over een speciale stoel die in allerlei posities is te verstellen en comfort verschaft voor diegenen die niet op de tafel kunnen liggen.

 

Helpt Reiki?

Soms hoor ik van collega’s dat zij geen Reiki kunnen geven omdat de mensen in hun omgeving daar niet voor openstaan. Soms kan dat werkelijk zo zijn, maar in de meeste gevallen is het mijn ervaring dat mijn medemensen zich graag door mijn handen laten aanraken. Heel vaak is dat een moment waarop men zich niet zo prettig in zijn of haar vel voelt. En Reiki helpt dan op lichamelijk, emotioneel of geestelijk niveau.

 

Tot een volgend blog!

 

Leendert Verheij,

Jikiden Reiki Therapeut

 


Jikiden Reiki Centrum Delft / Zuid-Holland
Trainingslocatie: Gebouw Tauro
Marshalllaan 2, 2625 GZ Delft
T: 015 – 2144 323 / 06 – 2248 7192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KvK: 67365876
IBAN: NL23 KNAB 0255666853
BIC: KNABNL2H


CAT-LogoJikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij het CAT onder therapeutnummer: 20180934
Onder CAT valt tevens de (Wkkgz) klachtenregeling voor cliënten
Jikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij Vereniging Jikiden Reiki Nederland onder lidnummer: 16053

Jikiden Reiki Nederland