Blogpost 7

Beste lezer, 

Shihan-Kaku
Afgelopen vrijdag heb ik een afsluitende dagopleiding voor Shihan-Kaku (assistent leraar) meegemaakt onder leiding van Dai Shihan Jaap Pol in de mooie provincie Drenthe. Het was behoorlijk pittig, maar ik mag mij nu Shihan-Kaku noemen! Ik ben er trots op deze mijlpaal te hebben bereikt. Nu ga ik op weg naar de titel Shihan, die ik in de lente van 2017 hoop te behalen.

Opleidingen
Als Shihan-Kaku mag ik de cursus Shoden (Reiki 1) geven. Medio november vind je een opleidingsschema voor december 2016 en 2017 op mijn website www.reikicentrumdelft.nl . Ook de cursus Okuden (Reiki 2) kan bij Jikiden Reiki Centrum Delft worden gevolgd. Omdat ik deze cursus nog niet mag geven, zal deze tijdelijk door een andere bevoegde docent worden gegeven.

Website
Mijn website wordt op dit moment herzien. Als het klaar is kunt u in de agenda zien welke cursus wanneer wordt gegeven en een datum reserveren. Daarnaast is de website responsive wat betekent dat de info er zowel op je mobiel, tablet als op pc en laptop, hetzelfde uitziet. Zodra de website gereed is, laat ik je dat weten….

Praktijksituatie
Even een inkijk in mijn behandelpraktijk.

Het gaat hier om spier- en gewrichtsklachten aan de linkerarm, van de pols tot en met de nek van mijn cliënte. De mevrouw in kwestie is rechtshandig, dus hoe kan zij links klachten hebben? Het klonk als overbelasting en wat bleek? Zij is veelvuldig met Facebook bezig en houdt daarbij haar telefoon in haar linkerhand zonder ondersteuning en typt met de rechterhand. Rechts bestaan dezelfde klachten, maar in een heel lichte vorm.

Remedie
De beste remedie is om de desbetreffende arm langdurig rust te geven om de klachten te laten verdwijnen. Dat kun je een verstokte FB-gebruiker natuurlijk niet aandoen! Je zou FB vanaf laptop of pc kunnen bedienen, maar niet iedereen is daarvan gecharmeerd. Enfin, de arm in kwestie heb ik vanaf de nek tot aan de pols op iedere positie steeds 20-30 minuten behandeld. Het resultaat was verbluffend, geen pijn meer. Echter deze fanatieke FB-gebruiker heeft moeite de telefoon te laten liggen. Daarom behandel ik regelmatig de betreffende arm opnieuw, om de pijn te laten verdwijnen.

De volgende keer zal ik u onthalen op een nieuwe praktijksituatie.

Tot een volgend blog!

Leendert Verheij
Shihan-Kaku / Jikiden Reiki Therapeut


Jikiden Reiki Centrum Delft / Zuid-Holland
Trainingslocatie: Gebouw Tauro
Marshalllaan 2, 2625 GZ Delft
T: 015 – 2144 323 / 06 – 2248 7192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KvK: 67365876
IBAN: NL23 KNAB 0255666853
BIC: KNABNL2H


CAT-LogoJikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij het CAT onder therapeutnummer: 20180934
Onder CAT valt tevens de (Wkkgz) klachtenregeling voor cliënten
Jikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij Vereniging Jikiden Reiki Nederland onder lidnummer: 16053

Jikiden Reiki Nederland