Blogpost 8

Beste lezer, 

Jikiden Reiki International Institute in Drenthe
Vorige week hebben Dee en ik een 4-daags seminar gevolgd onder leiding van Tadao Yamaguchi Sensei, het hoofd van Jikiden Reiki International Institute in Kyoto Japan. In Alteveer, vlakbij Hoogeveen, hebben wij de 1e 2 dagen de training Shoden bijgewoond en de volgende 2 dagen de training Okuden.

Voor Dee was het haar eerste Okuden en dat wil zeggen dat zij nu een volwaardig en gecertificeerd practitioner is. Zij mag nu Jikiden Reiki geven aan elke persoon met mentale en/of fysieke klachten. Bij veel mensen staan tegenwoordig vooral de zgn. stressgerelateerde problemen hoog op de agenda. Voorts gaat Dee vol stoom richting Shihankaku en daar heb ik alle vertrouwen in, geweldig!

Tijdens het seminar mocht ik als kersverse Shihankaku, ook onder leiding van Tadao Sensei deels meedoen aan het lesprogramma. Voor mij was dat een enorme persoonlijke verrijking van mijn Jikiden Reiki ervaring. 

En dit neem ik zeker mee in mijn dagelijkse praktijk.

Website
De definitieve website heeft inmiddels handen en voeten gekregen en is bijna gereed. De opleidingsdata zijn dan bekend en kunt u zich inschrijven. Het mooie is dat ik voor de eerste 10 aanmeldingen een leuke verrassing in petto heb. De website is tevens geschikt gemaakt voor gebruik op mobiel, tablet, pc en laptop.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Jikiden Reiki Centrum Delft/Zuid Holland is een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend bedrijf. 

Dit betekent dat ik jaarlijks een gedeelte van de winst zal bestemmen voor een goed doel. Op dit moment ben ik een aantal situaties aan het analyseren en mijn voorkeur gaat uit naar het ondersteunen van minderbedeelde kinderen. 

Praktijksituatie
De wekelijkse inkijk in mijn behandelpraktijk. 

Bij mij in de praktijk kwam een jonge man met rugklachten. Deze klachten hielden verband met een ongelijke beenlengte. Ondanks correctie van het lengteverschil via aangepast schoeisel, verbeterden de klachten niet. 

Om het lichaam aan Reiki te laten wennen heb ik op 2 verschillende dagen een volledige behandeling van 1,5 uur gegeven. Daarbij worden 17 posities op het lichaam behandeld. De volgende dag s’-ochtends kreeg ik een berichtje dat hij goed had geslapen en ontspannen was. 

Gedurende de ochtend had hij wel het vermoeiende effect van de Reikibehandeling gevoeld. Het lichaam gaat namelijk aan de slag om de boel weer te repareren. Het was de sensatie van een ‘zwaar’ gevoel net of er 100 kg op zijn schouders drukte. Daarna werden zijn spieren stijf en kreeg hij last van andere ‘pijntjes’. 

Bij de volgende behandeling heb ik het hoofd, bovenkant schouders, schouderbladen, bovenarmen, nieren en de onderrug ter hoogte van het ‘heiligbeen’ intensief behandeld. 

Zijn reactie op de behandeling: “In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten, maar na een uitleg hoe Reiki in elkaar zit en wat het kan volgde de behandeling. Met veel kennis en rust wordt je behandeld. Dit geeft een rustgevend gevoel en is erg fijn. Een aanrader als je voor alles openstaat.”

Fijn als de klanten aangeven wat ze beweegt en hoe zij zich voelen. Het geeft mij de ‘drive’ om er nog meer energie in te gooien. 

Tot een volgend blog!

Leendert Verheij 
Shihankaku / Jikiden Reiki Therapeut
---------------------------------------------


Jikiden Reiki Centrum Delft / Zuid-Holland
Trainingslocatie: Gebouw Tauro
Marshalllaan 2, 2625 GZ Delft
T: 015 – 2144 323 / 06 – 2248 7192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KvK: 67365876
IBAN: NL23 KNAB 0255666853
BIC: KNABNL2H


CAT-LogoJikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij het CAT onder therapeutnummer: 20180934
Onder CAT valt tevens de (Wkkgz) klachtenregeling voor cliënten
Jikiden Reiki Centrum Delft is aangesloten bij Vereniging Jikiden Reiki Nederland onder lidnummer: 16053

Jikiden Reiki Nederland